مرکز آموزش آنلاین آشپزی

طرز تهیه سرکه انگبین

طرز تهیه سرکه انگبین (سکنجبین) خانگی با 2 روش

طرز تهیه سرکه انگبین (سکنجبین) را بصورت حرفه ای برایتان قرار داده ایم. شما با مطالعه طرز تهیه سرکه انگبین می توانید یک سکنجبین درجه 1 و حرفه ای را در منزل با بهترین روش طبخ نمایید.

یکی از نوشیدنی های پرطرفدار و پر خاصیت که در میان طرفداران طب سنتی و طب گیاهی بسیار مورد توجه قرار دارد، سرکه انگبین یا سکنجبین است. استفاده از  سرکه انگبین با توجه به خاصیت هایی مانند کاهش چربی خون و پاکسازی کبد چرب، درمان آسم و…، بسیار مورد تاکید اساتید طب سنتی بوده است و بدین جهت در این مقاله بر آن شدیم تا طرز تهیه سرکه سکنجبین را به شما عزیزان آموزش دهیم و کمی در مورد خواص، مواد اولیه و نحوه آن به بحث و بررسی بپردازیم. اگر شما نیز علاقه مندید تا در این رابطه اطلاعاتی را به دست آورید، تا پایان با ما همراه باشید.

سرکه انگبین چیست؟

در ابتدای امر باید اشاره کنیم که سرکه انگبین یا همان سکنجبین، معرب واژه سیکنگبین است و ریشه ای فارسی دارد که در طول زمان دچار تحول شده و به واژه امروزی تبدیل شده است. یکی از اول مواردی که در طول تاریخ مصرف و فواید سرکه انگبین مورد تاکید قرار گرفته است، رساله ” منافع الشراب المسمی سکنجبین” بوده است که در آن، ابو علی سینا فواید، خواص و طرز تهیه سرکه سکنجبین را بیان کرده است.

سرکه انگبین چیست؟
سرکه انگبین چیست؟

سرکه انگبین در حالت کلی با استفاده از عسل شیرین می شود اما با گذشت زمان و گرانی و در دسترس نبودن عسل طبیعی، در تولید صنعتی و در برخی تولید های امروزی، از شکر در تولید سرکه انگبین استفاده می کنند. اما به خاطر داشته باشید که تمام خواص مطرح شده برای سرکه انگبین در رابطه با سرکه سکنجبین دارای عسل طبیعی است و شما دوستان عزیز می بایست سرکه انگبین دارای عسل طبیعی را درست کنید و استفاده نمایید.

سرکه انگبین چه خواصی دارد؟

در ادامه این بخش به طبع سرکه انگبین، خواص و انواع سرکه سکنجبین می پردازیم. شما اطلاعات کاملی را از خواص سکنجبین یا همان سرکه سکنجبین را در این بخش خواهید دید.

طبع سرکه انگبین

سرکه انگبین یا همان سکنجبین، دارای طبع میانه ای است و برای تعدیل مزاج به کار می رود. البته برای افرادی که طبعی بسیار سرد و یا بسیار گرم دارند، می بایست ترکیب سرکه انگبین را تا حدی تغییر دهیم. اگر طبعی گرم دارید، می توانید از سرکه انگبین دارای عرق کاسنی بهره ببرید و اگر طبعی سرد دارید می توانید چند شاخه نعنای تازه به سرکه انگبین اضافه نمایید و از آن استفاده کنید. از قدیم الایام از سرکه انگبین یا همان شربت سکنجبین همراه با کاهو نیز استفاده می کردند، اگر شما دارای طبعی گرم هستید، می توانید از این شربت همراه با کاهو استفاده نمایید تا دچار مشکلی نشوید.

خواص سرکه انگبین

  • سرکه انگبین همان منافع سرکه را به همراه دارد و می تواند متعادل کننده التهابات و حرارت کبد باشد.
  • از مواردی که باعث شهرت سرکه سکنجبین شده است، بریدن صفرا است.
  • از سرکه سکنجبین برای باز کردن عروق و مجاری بدن نیز استفاده می شود.
  • سرکه سکنجبین برای کاهش غلظت خون و تسویه آن بسیار مفید است.
  • این شربت تاثیر چشمگیری در پاکسازی معده، کبد، کلیه ها و مجاری ادراری دارد.
  • سرکه انگبین برای دفع و رفع سنگ کیسه صفرا و کلیه نیز بسیار مفید است و افرادی که دچار سنگ کلیه شده اند، می توانند با استفاده از این شربت، شرایط خود را بهبود ببخشند.
  • سرکه سکنجبین برای پاکسازی و ضد عفونی کردن بدن بسیار مناسب است و می تواند باکتری ها و قارچ ها را از بین ببرد.
  • این شربت فشار خون را نیز کاهش می دهد و می تواند خطر بروز سکته های مغزی و قلبی را کاهش دهد.
  • در درمان بیماری های پوستی نیز سرکه سکنجبین می تواند نقش بسزایی داشته باشد و بیماری هایی مانند ویتلیگو، اگزما، خارش و… را رفع نماید.
  • این شربت برای افرادی که دارای قند خون و چربی خون هستند نیز بسیار مفید است و می تواند به کاهش این موارد کمک شایان توجهی بکند.
  • از تاثیر چشمگیر سرکه سکنجبین در پاکسازی کبد، افزایش انرژی بدن، رفع نفخ معده، درمان کبد چرب، درمان گلو درد و سرفه، برطرف کردن عطش و… نیز نباید غافل شد.
حتما بخوانید
طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی خوشمزه 4 نفره

طرز تهیه سرکه انگبین

در این بخش اطلاعات کامل را از مواد اولیه گرفته تا طرز تهیه بصورت گام به گام بصورت مراحل مشخص شده برایتان قرار داده شده است.

آموزش و طرز تهیه سرکه انگبین
آموزش و طرز تهیه سرکه انگبین

شما می توانید با مطالعه کامل این بخش یک سرکه انگبین یا همان سکنجبین را تهیه کنید. فقط نکته مهم این است که مراحل را بصورت کامل و درست با دقت انجام دهید تا سکنجبین شما همان چیزی شود که بایستی تهیه گردد.

مواد لازم برای تهیه سرکه انگبین سنتی

  • سرکه انگور یا سرکه سیب: شش قاشق غذا خوری
  • عسل: شش قاشق غذا خوری
  • عرق نعنا: ده تا دوازده قاشق غذاخوری
  • آب: پنج تا شش لیوان

دستور تهیه سرکه انگبین

دستور تهیه این شربت بسیار ساده و آسان است. تنها لازم است تا این موارد به جز آب را با یکدیگر ترکیب نمایید و هر زمان که تمایل به استفاده از سرکه انگبین داشتید، آب را با نسبت یک به شش به آن اضافه نمایید و از شربت سکنجبین خود لذت ببرید.

  • نکته: توصیه می شود برای افراد لاغر از سرکه انگور و برای افراد چاق و دارای اضافه وزن از سرکه سیب، برای تهیه شربت سکنجبین استفاده شود.
  • نکته: دوره مصرف سرکه انگبین معمولا برای بهبود تمامی مشکلات سه هفته ای است و شما می توانید روزانه دو لیوان، دو ساعت پس از وعده غذایی به مدت سه هفته از این ترکیب استفاده نمایید. قبل از شروع دوره سه هفته ای بعدی، بهتر است تا یک هفته به عنوان استراحت در نظر بگیرید.
  • نکته: اطبا سنتی توصیه می کنند تا به جای استفاده از نوشیدنی های گازدار و مضر، و حتی به جای دوغ، پس از غذا از شربت سکنجبین استفاده کنید تا ضمن هضم بهتر غذا، بدن تان نیز از فواید آن بهره مند شود.

طرز تهیه سکنجبین (سرکه انگبین) طبق نظر شیخ الرئیس بوعلی سینا

بخش اول:

به ازای هر واحد عسل مصرفی، چهار واحد آب اضافه نمایید و بر روی حرارت قرار دهید. هنگامی که کف بر روی ترکیب آمد، آن را جدا نمایید.

بخش دوم:

این حرارت را تا زمانی که نیمی از آب تبخیر شود ادامه دهید و در زمانی که نیمی از آب تبخیر شد، نیم واحد سرکه به این ترکیب اضافه کنید. مطمئن شوید سرکه نیز کاملا با ترکیب مخلوط شود و خام نماند.

بخش سوم:

حال طبق دستور بوعلی سینا، سرکه سکنجبین شما آماده است و شما می توانید از آن استفاده نمایید.

نکته: در صورتی که طعم عسل قالب بود، می توانید کمی سرکه به آن اضافه نمایید و در صورتی که طعم سرکه غالب بود، می توانید به آن عسل اضافه کنید.

نکته: در پایان مراحل، می توانید دو واحد عرق نعنا و یا عرقیجات دیگر را به این ترکیب اضافه کنید.

موارد منع استفاده از شربت سکنجبین

در برخی از موارد اطبا سنتی بیان می دارند که استفاده از سرکه سکنجبین مجاز نیست، در این بخش این موارد را به طور مشخص بیان می کنیم.

  • زنان باردار نباید از سرکه انگبین یا شربت سکنجبین استفاده نمایند.
  • اگر دچار مشکل در هضم غذا یا زخم معده هستید، می بایست در مصرف این شربت احتیاط به خرج دهید. در صورتی که دارای زهم معده هستید اما به مصرف سرکه انگبین تمایل دارید، بهتر است از میزان سرکه آن بکاهید به میزان عسل آن بیافزایید. در صورتی که زخم معده تان جدی است، می توانید به جای عرق نعنا از عرق شیرین بیان در تهیه سرکه انگبین استفاده کنید.
  • سرکه انگبین نیروی جنسی را کاهش می دهد و توجه داشته باشید تا استراحت در دوره های مصرف آن، رعایت گردد.

توصیه هایی جهت استفاده بهتر از سرکه انگبین

شما می توانید  با اضافه کردن عرقیجات مختلف، خواص جدید و متفاوتی در سرکه انگبین خود ایجاد نمایید.

  • اگر به سرکه انگبین، آویشن و پونه اضافه کنید، خاصیت آنتی بیوتیکی نیز در این شربت ایجاد کرده اید.
  • در صورت اضافه شدن شاه تره و کاسنی به سرکه انگبین، این ترکیب خاصیت پاکسازی کبد را به همراه خواهد داشت.
  • اگر قصدتان از مصرف سرکه سکنجبین، رفع و پاکسازی سنگ کلیه است، می توانید از سرکه انگبین همراه با عرق خارشتر، خارخاسک و کرقس استفاده نمایید.
  • افراد دیابتی نیز برای کاهش قند خون، می توانند از این شربت همراه با عرق گزنه، مریم گلی و شنبلیله استفاده نمایند.
  • برای کاهش فشار خون نیز می توانید از سرکه انگبین دارای عرق برگ زیتون و گردو بهره ببرید.
  • در صورتی که عرق زیره، شوید و زنیان را با این شربت ترکیب نماییم، کاهش چربی خون حاصل می شود.
  • اگر قصد دارید تا برای نفوذ در عروق از سرکه انگبین استفاده نمایید، می بایست به جای عرق نعنا از گلاب در این ترکیب بهره ببرید.
  • برای تسویه خون، می توانید به جای دو واحد سرکه سیب در ترکیب سرکه انگبین، از یک واحد آب زرشک و یک واحد سرکه سیب یا انگور استفاده نمایید.
حتما بخوانید
طرز تهیه کمپوت گلابی لذیذ خوشمزه ساده 4 نفره

مواردی که در قسمت بالا ذکر شد را می توانید با توجه به مشکل خود به جای عرق نعنا به ترکیب سرکه سکنجبین اضافه نمایید.

جمع بندی در مورد سرکه انگبین

همانطور که با مطالعه متن بالا دریافتید، سرکه سکنجبین را می توان معجزه ای برای درمان طیف وسیعی از بیماری ها و مشکل ها دانست. شما می توانید با تغییر در ترکیب سرکه انگبین، بیماری خود را به بهترین شکل بهبود بخشید. از آنجایی که نحوه تهیه و استفاده از سرکه سکنجبین بسیار ساده است، پیشنهاد می شود تا استفاده از این شربت را حتما در دستور کار خود قرار دهید.

انگبین 02
جمع بندی در مورد سرکه انگبین

زیرا هم مصرف درمانی و هم مصرف پیشگیرانه دارد و می تواند از بروز مشکلاتی همچون سنگ کلیه، کبد چرب و.. جلوگیری نماید. در این مقاله سعی شد تا با بررسی نحوه تهیه سرکه سکنجبین و خواص آن، به شما عزیزان نکاتی را آموزش دهیم. در پایان امید است که این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.

حتما از بخش طرز تهیه انواع ترشی و شور استفاده کرده و آموزش انواع ترشی ها و شور ها را بیامورید. بهترین آموزش ترشی انبه را نیز برایتان قرار داده ایم. ترشی انبه نیز یکی از ترشی های رایج و پر طرفدار است که از خوردن آن لذت خواهید برد.

در اینجا تعدادی از دستور های غذایی را به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم :‌

طرز تهیه ترشی کلم قرمز خانگی مجلسی 10 نفره نیز از دسته رسپی هایی است که بارها و بارها از ما خواسته شده است.

امیدواریم از آموزش این سرکه راضی بوده و بتوانید یک سکنجبین بینظیر تهیه نمایید. به شما پیشنهاد می دهیم طرز تهیه انواع غذا با کرفس را مطالعه کنید.

به شما عزیزان پیشنهاد می دهیم مقاله طرز تهیه انواع سالاد و آموزش 50 نوع سالاد ناب و طرز تهیه انواع سالاد سبزیجات ایتالیایی 10 سالاد اصل که بسیار جذاب و خواندنی هستند را مطالعه کنید.

جدول ارزش غذایی و آنالیز غذا های ایرانی هم بسیار خواندنی هستند. طرز تهیه انواع سالاد فراموش نشود.

شما می توانید در دوره های آموزش آشپزی نیز شرکت نمایید. با آرزوی آشپزی عالی برایتان

اپلیکیشن آموزش آنلاین آشپزی را حتما نصب کنید و به عنوان یک کتاب دیجیتالی آشپزی از آن استفاده کنید.

ترجمه و نگارش :‌ سایت آشپزی 1TouchFood

طرز تهیه سرکه انگبین (سکنجبین) خانگی با 2 روش - آموزش آنلاین آشپزی
انگبین 03

طرز تهیه سرکه انگبین (سکنجبین) را بصورت حرفه ای برایتان قرار داده ایم. شما با مطالعه طرز تهیه سرکه انگبین می توانید یک سکنجبین درجه 1 و حرفه ای را در منزل با ب

نوع: مزه

سبک آشپزی: ایرانی

کلمات کلیدی: سرکه انگبین

بازده دستورالعمل: 8

کالری: 30

زمان آماده سازی: PT0H30M

زمان پخت و پز: PT0H30M

زمان کل: PT1H00M

اجزاء دستورالعمل:

  • سرکه انگور یا سرکه سیب: شش قاشق غذا خوری
  • عسل: شش قاشق غذا خوری
  • عرق نعنا: ده تا دوازده قاشق غذاخوری
  • آب: پنج تا شش لیوان

راهنمای دستورالعمل: طرز تهیه سرکه انگبین یا همان سکنجبین را برایتان قرار داده ایم. امیدواریم با مطالعه این دستور تهیه بتوانید با 2 روش حرفه ای سرکه انگبین را در منزل تهیه نمایید.

امتیازدهی ویرایشگر:
5

2 comments

  1. مرادی

    توضیحات بسیار کامل و عالی بود????

  2. بسیار عالی بود
    لطفا راهنمایی فرمایید برای درمان سرفه چه چیزی باید بهش اضافه کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *