5 رژیم غذایی مناسب برای درمان کم خونی
در این مقاله مناسب 5 رژیم غذایی مناسب برای درمان کم خونی را برایتان قرار داده ایم. امیدواریم از این مقاله استفاده کامل را ببرید.
کم خونی به کاهش گلبولهای قرمز خون سالم با کاهش هموگلوبین گفته می شود که وظیفه ی اکسیژن رسانی به دستگاههای مختلف بدن را دارد. کاهش گلبول قرمز خون و اختلال در اکسیژن رسانی به سلولهای بدن باعث بروز مشکلاتی از قبیل کم خونی که همان فقر آهن است می گردد.
جذب آهن نیاز به محیط اسیدی در معده دارد. بنابر این مصرف همزمان آهن با داروهای ضد اسید معده، سبب کاهش جذب می گردد. به همین علت مصرف همزمان آهن با لبنیات، مکمل هایی شامل کلسیم، منیزیم، چای، قهوه ، طالبی، توت فرنگی و… توصیه نمی شود.
مطالعه رسپی ها و طرز تهیه انواع غذا با گوشت و غذا با گوشت چرخ کرده را حتما مطالعه نمایید. لیست کاملی از غذا ها بهمراه آموزش غذا با اسفناج نیز بسیار مناسب هستند.
فهرست مطالب
Toggleدلایل کمبود آهن در رژیم غذایی
- مصرف بیش از حد از غذاهای فرآوری شده و آماده
- مصرف ناکافی از منابع غذایی دارای پروتئین
- از بین بردن ارزش غذایی با پخت بیش از حد و پخت نامناسب
- اهمال در مصرف سبزیجات
- علائم کمبود آهن – مراقب این 9 نشانه در بدن خود باشید
باید متذکر شویم که دلایل کمبود آهن در افراد متفاوت است اما باید سیستم بدن فرد و الگوی بهداشتی و تغذیه شخص را نظر مورد ارزیابی قرار داد.
بهمین دلیل با مشورت با یک پزشک متخصص می توانید دلایل کمبود آهن در بدن خود را متوجه شوید. در نظر داشته باشید که آهن باعث افزایش مقاومنت بدن نیز می گردد. حتما درمان کم خونی را در دستور کار خود قرار دهید.
دلایل اصلی کمبود آهن و درمان کم خونی
برای درمان کم خونی حتما این 5 نکته را کامل مطالعه نمایید. همیشه پیشگیری از درمان مهمتر است. کم خونی در دسته بیماری های رایج می باشد از این رو درمان کم خونی را جدی بگیرید.
1.مصرف بیش از حد از غذاهای آماده و فرآوری شده
بدن ما همچون گنجینه گرانبها است و وظیفه ما حفاظت و نگهداری از آن است.
همانطور که به وضعیت ظاهری خود اهمیت می دهیم این که چه بپوشیم و به زیبایی و آرایش خود اهمیت می دهیم برای داشتن یک زندگی سالم نگهداری از کل سیستم سیستم بدن و تغذیه مناسب امری ضروری است.
اگر بررسی کردید و هیچ مشکل بهداشتی و ژنتیکی نداشتید قطعا دلیل کمبود آهن شما رژیم غذایی شما ناسالم یا نامتعادل و نامنظم می باشد.
اگر در طول روز، هفته و ماه بطور مکرر از غذاهای آماده یا فست فود استفاده می کنید و یا بقولی معتاد به غذاهای فست فودی هستید مطمئن باشید که با این نحوه تغذیه فقط درب کم خونی را به روی خود باز کرده اید.
برای پیشگیری و درمان کم خونی حتما غذاهای فست فودی را از رژیم غذایی خود حذف نمایید.
2.مصرف ناکافی غذاهایی که دارای منبع پروتئین می باشند
اگر گیاهخوار هستید توجه داشته باشید که با خطر کمبود آهن مواجه خواهید شد چرا که بیشتر غذاهایی که مصرف می کنید گیاه است.
با وجود تاکید بر مصرف غذاهای اورگانیک و غذاهای سالم توجه داشته باشید که عدم دریافت پروتئین در این نوع رژیم غذایی خطر کم خونی را در شما افزایش می دهد.
اگر به غذاهای گوشتی و حیوانی علاقه ندارید به شما توصیه می کنیم بصورت هفتگی یا ماهانه از مکمل ها استفاده کنید تا این کمبود جبران شود.
اگر به هیچ وجه تمایلی به مصرف غذاهای گوشتی که سرشار از پروتئین هستند ندارید به شما توصیه می کنیم با پزشک متخصص نموده تا یک لیست غذایی مناسب و متعادل کننده در اختیار شما قرار دهد.
از آنجائیکه کمبود آهن ارتباط مستقیمی با نحوه تغذیه دارد در صورت عدم دریافت آهن با توجه به نوع رژیم غذایی خود باید با مصرف غذاهای طبیعی به سطح متوسطی برسید.
برای پیشگیری و درمان کم خونی حتما غذاهایی که دارای پروتیین هستند را به رژیم غذایی خود اضافه نمایید.
3.مصرف بیش از حد چای و قهوه
اگر چه مصرف یک فنجان چای خصوصاً در روزهایی که مشغله کاری فراوانی دارید می تواند آرامش بخش باشد و یا نوشیدن یک فنجان قهوه برای شروع یک روز جدید اثرات بسیار خوبی در بدن ایجاد و برای تناسب اندام نیز بسیار موثر است اما مصرف بیش از حد آن نیز می تواند تاثیرات بسیار منفی بر روی بدن داشته باشد.
از جمله تاثیرات منفی دیگر تاثیر سریع نسبت کافئین بر بدن است که در طول گذشت زمان باعث ایجاد کمبود آهن می گردد.
در حین حال مصرف زیاد چای یا قهوه در طول روز باعث نامنظم شدن متابولیسم در بدن می گردد.
اگر تمایل شدید به نوشیدن چای یا قهوه دارید می توانید چای یا قهوه خود را با ترکیبات گیاهی بنوشید.
برای پیشگیری و درمان کم خونی حتما در مصرف چای و قهوه مراعات نمایید.
4.از بین بردن ارزش غذایی مواد با پخت نامناسب و یا پختن بیش از حد
از جمله اشتباهات رایج در آشپزخانه پختن یا گرم کردن بیش از حد غذا می باشد. مواد غذایی که بیش از حد در معرض گرما قرار می گیرند یا بیش از حد پخته میشود مواد تشکیل دهنده آن ارزش غذایی خود را از دست می دهد.
اگر تمایل به مصرف گوشت و یا فرآورده های گوشتی دارید بجای پخت مستقیم می توانید از روش پخت غیر مستقیم و با گرما امتحان کنید.
روغن های اضافی مصرف شده در تهیه و پخت غذا باعث از بین رفتن مواد معدنی موجود و جذب آن در بد می گردد. برای پیشگیری و درمان کم خونی حتما در پخت غذاها دقت نمایید.
5.اهمیت ندادن به مصرف سبزیجات
سبزیجات فواید بیشماری برای بدن بویژه از دوران کودکی دارد. با این وجود به مصرف سبزیجات اهمیت داده نمی شود و این نوع تغذیه یک رژیم غذایی ناقص بحساب می آید.
اگر مرتبا از غذاهای گوشتی، مرغ و ماهی استفاده می کنید و مکمل های گیاهی لازم برای بدن را نیز مصرف نمی کنید به مرور زمان با مشکل کمبود آهن مواجه خواهید شد و بهتر است با مصرف مداوم سبزیجات و سالادهای تازه فصلی کمبود آهن را برطرف نمایید.
ویتامین C از جمله ویتامین هایی است که ارتباط نزدیکی با کمبود آهن دارد و جذب آهن را تسهیل می نماید. اگر از کمبود آهن رنج می برید مصرف سبزیجات فنی از ویتامین C صددرصد به شما توصیه می شود.
اگر رژیم غذایی و شیوه زندگی شما نتواند مشکل کمبود آهن را حل کنید ممکن است مشکل یا بیماری خاصی داشته باشید و مشورت با پزشک متخصص و مصرف داروی کمبود آهن به شما توصیه می شود.
برای پیشگیری و درمان کم خونی حتما مصرف سبزیجات را در رژیم غذایی خود لحاظ نمایید.
10 ماده غذایی موثر در درمان کم خونی
برای پیشگیری و درمان کم خونی حتما مواد غذایی زیر را در رژیم غذایی روزانه خود اضافه نمایید تا بیماری کم خونی را به حداقل برسانید.
- ملاس
- اسفناج
- کشمش سیاه دانه دار
- عدس سبز
- کیوی
- گوشت قرمز
- بادام
- جگر
- چغندر قرمز
- پرتقال
غذاهای سرشار از آهن
گوشت و فرآورده های گوشتی : گوشت و فرآورده های گوشتی غنی از آهن هستند و سرشار از بسیاری ویتامین ها و مواد معدنی می باشند و مصرف آن به ویژه با سبزیجات برگ سبز که سرشار از ویتامین C هستند و از جذب آهن پشتیبانی می کند.
تخم مرغ : از جمله مواد غذایی سرشار از آهن تخم مرغ می باشد که بعد از شیر مادر سالم ترین پروتئین بحساب می آید.
حبوبات خشک : مانند نخود، لوبیای خشک و … حاوی 4 میلی گرم آهن در یک وعده غذایی است که معمولاً برای درمان کمبود آهن مصرف می شود.
حتما مقاله خواص دانه چیا ، 12 خاصیت درمانی دانه چیا و عوارض آن را نیز مطالعه نمایید. مقالات اطلاعات علمی آشپزی بسیار جذابی را نیز برایتان تدارک دیده ایم.
میوه های خشک : میوه های خشک غنی از آهن است و برای جلوگیری از کمبود آهن مصرف می شود. بدلیل دارا بودن مواد معدنی و ویتامین های بسیاری که در آن موجود می باشد سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند. 100 گرم کشمش برای تامین 23% آهن مورد نیاز روزانه بدن کافی است. مصرف میوه های خشک باعث افزایش تمرکز و باعث رشد جسمی و روانی می گردد و از جمله غذاهایی است که به ویژه در کودکی نیز باید مصرف گردد.
غلات : غلاتی همچون جودوسر، برنج، چاودار، گندم، جو و ذرت حاوی مقادیر زیادی آهن می باشد. این گروه غذایی به ویژه اگر با حبوبات خشک نیز مصرف شود بسیار موثرتر خواهد بود و اثرات بسیار مفیدی بر روی بدن خواهد داشت.
سبزیجات برگ سبز: سبزیجات برگ سبز، با داشتن فیبر زیاد از سیستم گوارشی و هضم محاظفت نموده و حاوی مقادیر بسیار زیادی ویتامین C می باشند و باعث تسهیل در جذب آهن می گردد.
ملاس : 1 قاشق چایخوری ملاس حاوی 1 میلی گرم آهن می باشد و منبع بسیار مناسب آهن می باشد.
ویتامین C : برای درمان کمبود آهن، مصرف کافی ویتامین C به اندازه مصرف غذاهای غنی از آهن بسیار مهم می باشد. توصیه می گردد ویتامین C که نقش بسزایی در جذب آهن و غذاهای مصرفی دارند تا حد ممکن بصورت طبیعی مصرف شوند.
چه عواملی باعث کمبود آهن می گردد ؟ آسیب های کمبود آهن در بدن (عدم درمان کم خونی)
کمبود آهن باعث توقف رشد کودک و اختلال در پروسه رشد و در بزرگسالان نیز باعث اختلالات مختلفی می گردد.
کمبود آهن باعث کندی رشد ذهنی و جسمی در کودک و باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می گردد. فرد را در برابر عفونت های مختلف آسیب پذیر می کند. بهمین دلیل برای محافظت در برابر بیماری های عفونی و تقویت سیستم ایمنی بدن و عواقب مهلکی که کمبود آهن با خود بهمراه دارد رفع کمبود آهن ضروری است.
کمبود آهن باعث مشکلات دیگری چون اختلال در تمرکز و دشواری در درک می گردد خصوصا برای کودکان و دانش آموزان و باعث شکست در دوران تحصیلی و باعث بروز مشکلات روانی می گردد.
اگر کمبود آهن درمان نشود به مرور زمان عواقب بسیار جدی تری در پی خواهد داشت.
این مشکلات که منجر به کاهش میزان هموگلوبین در خون و در نتیجه ایجاد کم خونی می گردد. و نیاز است با روش های حرفه ای درمان شود.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مطالب بسیار ارزشمندی رو یاد گرفتم
از شما ممنونم