طرز تهیه آبگوشت ماهی (لنجو) برای ۵ نفر
در مقاله حاضر طرز تهیه آبگوشت ماهی (لنجو) برای ۵ نفر را برایتان بصورت کاملا سنتی و اصیل آموزش داده ایم. شما بعد از مطالعه این مقاله می توانید دستور پخت و طرز تهیه آبگوشت ماهی را بصورت کامل و جامع آموزش دیده و آن را فرا بیاموزید.
یکی از مهمترین نکات در نگارش رسپی ها مخصوصا طرز تهیه آبگوشت ماهی دانستن ارزش غذایی آن است که در جدول ارزش غذایی پایین آورده شده است. آموزش جذاب طرز تهیه آبگوشت قنبید قمی را از دست ندهید.
آبگوشت ها یکی از غذاهای سنتی و تاریخی ما ایرانی هاست حتی به صورت محلی. آبگوشت ماهی نیز یکی از این آبگوشت هاست که بطور سنتی از قدیم بوده است. یکی از نیازهای مخاطبان سایت های اینترنتی دانستن و آموختن طرز تهیه آبگوشت ماهی بوده است که در اینجا آن را بطور کامل فرا خواهیم گرفت.
آبگوشت ها همانطور که بیان گردید از خوراکی های سنتی ما ایرانی ها می باشد. آبگوشت ها انواع گوناگونی دارند و تقریبا می توان گفت که در هر منطقه ای آبگوشت های متنوع و خاص مربوط به آن منطقه وجود دارد. عموما آبگوشت ها دارای مقادیری گوشت – دنبه – گوجه فرنگی – رب – نخود – لوبیا و … می باشند. آبگوشت ماهی یکی از انواع آبگوشت ها می باشد.
عموما سرو آبگوشت در دو مرحله انجام می پذیرد. مرحله اول سرو آبگوشت ها در بخش مربوط به آب و مرحله دوم مربوط به مواد داخل آب می باشد. گاها آن مواد را با گوشت کوب حسابی کوبیده و له می کنند و با ترشیجات – پیاز – فلفل و انواع چاشنی دیگر میل می کنند. این مواد لزوما برای آبگوشت ماهی کاربرد ندارد. شما مواد اولیه برای طرز تهیه آبگوشت ماهی را در بخش خود کامل مطالعه نمایید.
فهرست مطالب
Toggleتاریخچه طرز تهیه آبگوشت ماهی
همانطور که می دانید آبگوشت ماهی یکی از انواع محلی و سنتی آبگوشت های اصیل ایرانی است. درباره تاریخچه آبگوشت در کتاب آشپزی که به زبان فارسی نمی باشد (البته کاملترین کتاب آشپزی و مرجع می باشد) آورده شده که آبگوشت غذای مخصوص ایرانی ها بوده است. آبگوشت ماهی نیز یکی از این غذاهای ناب و خوشمزه است.
مثلا در باب غذاهای سنتی ایرانی که همان آبگوشت ها می باشد آورده شده که نخودآب یکی از غذاهای اصیل و قدیمی ایرانی است که بر پایه آبگوشت ها بنا نهاده شده است. همانطور که بیان گردید آبگوشت ها انواع مختلف و متنوعی دارند که این بر اساس قومیت ها و ساختار و شرایط اقلیمی آن منطقه بوده است. انواع غذاهای شمالی استان مازندران ( 21 غذای محلی مازندرانی ) نیز خواندنی هستند.
نکته مهمی که می بایست در تاریخچه آبگوشت ها بیان گردد در این است که علت بوجود آمدن این غذا و انواع آبگوشت ها و علی الخصوص آبگوشت ماهی یکجا نشینی یا همان شهرنشینی می باشد. به همین علت است که این غذاهای خوشمزه بوجود آمده است. در ادامه طرز تهیه آبگوشت ماهی را با یکدیگر بررسی کرده و خواهیم آموخت.
درباره تاریخچه غذای آبگوشت ماهی می بایست چنین بیان نمود که آبگوشت ماهی از غذاهای شهر زاهدان می باشد. این شهر مرکز استان سیستان و بلوچستان است. شهر زاهدان نیز از شهر های قدیمی و کهن ایران عزیزمان است. همانطور که می دانید شهر زاهدان قدمت بسیاری دارد و بدلیل قومیت های مختلف و شرایط اقلیمی خاصی که دارد مردمان منطقه توانسته اند غذاهای خوشمزه ای را نیز طبخ نمایند.
شهر زاهدان و کلا منطقه سیستان و بلوچستان دارای غذاهای مختلفی است که همه این غذاها همچنین طرز تهیه آبگوشت ماهی همگی در دسته غذاهای محلی قرار می گیرند که شما عزیزان می توانید طرز تهیه انواع غذاهای محلی را بطور کامل همراه با همه مناطق و قومیت های آن مطالعه نمایید و اطلاعات کامل و جامعی را در خصوص طرز تهیه آبگوشت ماهی و دیگر غذاهای خوشمزه محلی بررسی نمایید.
آموزش طرز تهیه آبگوشت ماهی (لنجو)
درباره آموزش طرز تهیه آبگوشت ماهی مطالب مفصلی بیان کرده ایم. طرز تهیه آبگوشت ماهی را به صورت مرحله به مرحله در زیر برایتان همراه با جدول ارزش غذایی کامل قرار داده ایم. برای دانستن روش و طرز تهیه آبگوشت ماهی ابتدا شما می بایست بدانید که از چه مواد اولیه ای می خواهید استفاده نمایید. درباره مواد اولیه آبگوشت ماهی می توان گفت که حاوی دوغ – ماهی – پیاز و … می باشد.
در طرز تهیه آبگوشت ماهی مشاهده می نمایید که از مواد اولیه خاصی استفاده شده است. این مواد اولیه در اکثر آبگوشت ها یکسان و مشترک هستند. سعی کرده ایم تا بهترین و اصلی ترین دستور پخت و طرز تهیه آبگوشت ماهی را برایتان بصورت کاملا حرفه ای و کاربردی قرار داده تا خودتان بتوانید در منزل این آبگوشت ماهی را با بهترین کیفیت طبخ نمایید.
از آنجایی که هر منطقه بر اساس قومیت و شرایط اقلیمی مختص خود دارای نوع خاصی از آبگوشت ها است مواد اولیه آنها نیز مربوط به خود آنجاست و ممکن است مواد اولیه آنها با یکدیگر متفاوت بوده باشد. این تفاوت در مواد اولیه نیز در کیفیت و طعم نیز قابل تشخیص است. در کنار آبگوشت ماهی طرز تهیه انواع ترشی و شور را نیز مطالعه نمایید.
حتما مقالات علمی آشپزی و غذایی و طرز تهیه انواع آش و طرز تهیه انواع دیزی را نیز مطالعه نمایید. غذاهای سنتی ایرانی همه بسیار خوشمزه هستند از اینرو پیشنهاد می کنیم طرز تهیه آبگوشت ماهی را کامل مطالعه نمایید.به شما پیشنهاد می دهیم آموزش انواع غذاهای محلی آذربایجانی (17 غذای استان آذربایجان شرقی) را نیز مطالعه کنید.
نکات حرفه ای برای طرز تهیه آبگوشت ماهی (لنجو)
آموزش طرز تهیه آبگوشت متنجنه با رسپی کامل برای مطالعه در اختیار شما قرار دارد. برای طرز تهیه آبگوشت ماهی میبایست نکاتی را رعایت کنید تا یک آبگوشت خوشمزه و ناب طبخ کنید.
- در نظر داشته باشید برای طرز تهیه آبگوشت ماهی حتما زمان پخت را طولانی انجام دهید. برای خوش طعم شدن آبگوشت می بایست زمان پخت زیاد باشد.
- به هیچعنوان شعله اجاق گاز زیاد نباشد. شعله یکدست و کم باشد. این باعث می شود حرارت یکسان بوده و طعم بینظیری به آبگوشت شما دهد.
- حبوبات یکی از اصلی ترین بخش ها برای طرز تهیه آبگوشت ماهی است. از اینرو حتما 24 ساعت قبل یا بیشتر بایتسی خیسانده شود. با عوض کردن آب آن نیز در این مدت نفخ حبوبات گرفته می شود.
- اگر با خیساندن حبوبات پوست آن جدا شد مطمین باشید که حبوبات شما تازه نیست و کهنه است.
- سعی کنید از مواد اولیه تازه استفاده کنید و در صورت در دسترس بودن از مواد اولیه ارگانیک استفاده کنید. ارگانیک بودن مواد اولیه یعنی بازگرداندن سلامتی به بدن. این نکته مهمی در طرز تهیه آبگوشت ماهی می باشد. هم تازه و هم ارگانیک.
- اگر در دسته افرادی هستید که نفخ حبوبات شما را آزار می دهد برای گرفتن بیشتر نفخ حبوبات شما می توانید آنها را بجوشانید و کفی که ناشی از جوشاندن آنها بوجود می آید را دور بریزید. بعد از جوشاندن حبوبات را بدون آب جوشیده به ظرف یا همان دیگ اصلی آبگوشت برگردانید.
- بهترین ظرف برای تهیه آبگوشت ماهی دیگ سنگی است. اگر در دسترس نبودن از دیگ های چدنی استفاده کنید. اگر چدنی هم در دسترس نبود از دیگ های مسی استفاده کنید. این ظروف باعث خوشمزه شدن آبگوشت شما می شوند. پس متوجه شدید که در طرز تهیه آبگوشت ماهی از دیگ های دیگر استفاده نکنید.
- یکی از اصلی ترین و بهترین ادویه ها برای انجام طرز تهیه آبگوشت ماهی ادویه زردچوبه است. از اینرو بدانید که هیچ ادویه ای جای زردچوبه را نخواهد گرفت.
- شما برای خوش طعم شدن آبگوشت ماهی می توانید از مقدار کمی دم کرده زعفران نیز استفاده نمایید.
- اگر می خواستید در طرز تهیه آبگوشت ماهی از گوشت استفاده کنید هیچ گوشتی گوشت گردن نمی شود. گوشت گردن هم چرب است و هم نرم و لطیف.
- بعد از بررسی طرز تهیه آبگوشت ماهی سرو خیلی مهم است. حتما کنار آبگوشت از ترشیجات استفاده نمایید. ترشیجات در کنار آبگوشت باعث خوشمزه تر شدن می شود و خوردن آن را لذیذ تر می کند.
- در طرز تهیه آبگوشت ماهی بایستی بعد از پخت حتما از سبزیجات در سرو استفاده کنید. سبزی خوردن و علی الخصوص نعناع تازه. برگ نعناع خواص زیادی دارد. مخصوصا در کنار غذایی مانند آبگوشت. باعث هضم آسان تر آبگوشت می شود.
- حتی الامکان سعی کنید از روغن در تهیه آبگوشت خودتان استفاده نکنید. اگر نیاز به چربی بیشتری به غیر از گوشت گردن داشتید از دنبه استفاده کنید که هم خواص زیادی دارد و هم خوشمزه تر و خوش طعم تر است.
- حواستان به سر ریز شدن آبگوشت روی شعله گاز علی الخصوص در طرز تهیه آبگوشت ماهی باشید. این کار خیلی خطرناک است.
- پیاز چهار قاچ – نارنج تازه قاچ شده – سبزی خوردن با نعناع تازه – نان سنگک و دوغ تازه سفره آبگوشتی شما را رنگین تر می کند. پس حتما در سرو آبگوشت از اینها استفاده کنید تا برای میهمانان جذاب تر باشد. حتما این تنوع رنگی با ظرف های قشنگ شما تکمیل تر می شود.
در پایین طرز تهیه آبگوشت ماهی را به صورت کاملا اصیل و سنتی قرار داده ایم. امیدواریم مراحل را گام به گام و مرحله به مرحله انجام داده تا یک آبگوشت خوشمزه و بینظیر را برای عزیزانتان طبخ نمایید. حتما در سایت مرکز آموزش آنلاین آشپزی ثبت نام کرده و ما را با نظرات خود خوشحال نمایید.
منتظر نظرات پیشنهادات و انتقادات شما عزیزان هستیم. دوره های ما علی الخصوص دوره آموزش آشپزی عمومی 1 بهترین فرصت برای ارتقا هنر آشپزی می باشد. شما عزیزان با شرکت در این دوره می توانید آشپزی را اصولی تر و حرفه ای تر بیاموزید. نوش جانتان و موفق باشید. مطالعه آموزش انواع غذا با گوشت و غذا با حبوبات و غذا با پنیر و غذا با گوشت چرخ کرده را از دست ندهید.
چاپ دستورطرز تهیه آبگوشت ماهی (لنجو) برای ۵ نفر
آبگوشت ماهی یا لنجو یکی از سنتی ترین و لذیذ ترین غذاهای استان زاهدان می باشد. استان سیستان و بلوچستان نزدیک به دریا بوده و صیادی یکی از شغل هایی است که در آن رونق بسیار دارد. به همین دلیل ماهی در آن از تنوع بالایی برخوردار است و با آن غذاهای زیادی از جمله ماهی تنوری، لنجو با آب و لنجو با دوغ می پزند.
آبگوشت ماهی علاوه بر لنجو به نام های دیگری نظیر ماهی دیگی و ماهی دوغی نیز معروف است. در ادامه طرز تهیه آبگوشت ماهی (لنجو) را برای شما عزیزان شرح می دهیم.
- نویسنده: آموزش آنلاین آشپزی
- زمان آماده سازی: 30
- زمان پخت: 70
- مجموع زمان: 100
- بازدهی: 5
- دسته: آبگوشت
- روش پخت: روی اجاق گاز
- نوع: سنتی محلی ایرانی
- رژیم غذایی: معمولی
مواد لازم
- ۱ عدد پیاز
- ۲ تا ۳ پیمانه دوغ
- هر نوع ماهی
- ادویه محلی آچار به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
- نمک و فلفل به میزان لازم
- روغن محلی به میزان لازم
دستور تهیه
مرحله اول
پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. در یک قابلمه مقداری روغن محلی ریخته و پیاز را در آن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. سپس مقداری زردچوبه به آن اضافه کرده و تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. دوغ را به قابلمه اضافه کنید. به صورت مداوم هم بزنید و اجازه دهید داغ شود سپس آچار را به همراه نمک و فلفل بریزید و مخلوط کنید تا کاملا طعم دار شود.
مرحله دوم
ماهی را شسته و پاک کنید سپس به تکه های کوچک و نازک برش دهید و آن ها را تیغ گیری کنید تا تبدیل به فیله شوند. پس از اینکه دوغ به جوش آمد ماهی ها را اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا بپزند. زمانی که ماهی پخته شد مقداری زیادی از آب گوشت را به ظرف دیگری منتقل کنید. بقیه آب را به همراه تکه های ماهی و کمی ادویه دوباره روی حرارت قرار دهید تا آب باقی مانده ته قابلمه خشک شود.
نکات مهم و ترفندها
اگر دوغ را هم نزنید می بندد و غذا خراب یا به اصطلاح پچ می شود.
می توانید به دلخواه به جای دوغ از آب استفاده کنید با این کار دیگر نیازی به هم زدن غذا ندارید.
دقت داشته باشید که ماهی نباید زیاد هم بخورد زیرا له می شود. همچنین ماهی نباید زیاد در آب بجوشد این کار نیز باعث له شدن و تکه تکه شدن ماهی ها می شود.
ارزش غذایی
- تعداد سرو: ۱
- کالری: 180
- شکر: 0
- سدیم: 0
- چربی: 0
- چربی اشباع شده: 0
- چربی اشباع نشده: 0
- چربی ترانس: 0
- کربوهیدارت: 0
- فیبر: 0
- پروتئین: 0
- کلسترول: 0
کلمات کلیدی: طرز تهیه آبگوشت ماهی
نگارش و ترجمه : دپارتمان 1TouchFoodبه مرحله
طرز تهیه آبگوشت ماهی (لنجو) برای ۵ نفر - آموزش آنلاین آشپزی
طرز تهیه آبگوشت ماهی (لنجو) یک آبگوشت سیستانی خوشمزه و بهترین آموزش قدم به قدم طرز تهیه آبگوشت ماهی مجلسی و کاملترین روش طرز تهیه آبگوشت ماهی مخصوص و عالی
نوع: آبگوشت
سبک آشپزی: سنتی محلی ایرانی
کلمات کلیدی: طرز تهیه آبگوشت ماهی
بازده دستورالعمل: 5
کالری: 180
زمان آماده سازی: PT0H30M
زمان پخت و پز: PT1H10M
زمان کل: PT1H40M
اجزاء دستورالعمل:
- ۱ عدد پیاز
- ۲ تا ۳ پیمانه دوغ
- هر نوع ماهی
- ادویه محلی آچار به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
- نمک و فلفل به میزان لازم
- روغن محلی به میزان لازم
راهنمای دستورالعمل: طرز تهیه آبگوشت ماهی (لنجو) را به روش سنتی و اصیل برای شما عزیزان آموزش دادیم. امیدواریم که از این آموزش استفاده کرده و با تهیه مواد اولیه تازه، آبگوشت ماهی را به سادگی در منزل تهیه و نوش جان نمایید.
5
دیدگاهتان را بنویسید