سبد خرید
ظروف آشپزی و 20 نکته مهم در انتخاب آنها

ظروف آشپزی و 20 نکته مهم در انتخاب آنها

در مقاله حاضر بهترین ظروف آشپزی و دلایل بسیاری را در انتخاب آنها برایتان قرار داده ایم. شما با مطالعه این مقاله متوجه خواهید شد که ظروف آشپزی مناسب کدام است و چرا باید در انتخاب ظروف آشپزی دقت کافی داشته باشید.

هر وقت که برای عزیزان خود غذا می پزید، سعی می کنید که از بهترین مواد ممکن، سبزیجات، ادویه جات و هر چیزی که غذا را مغذی تر و خوشمزه تر می کند، استفاده کنید ولی آیا تا به حال به وسایلی که غذا را در آن می پزید، توجه کرده اید؟

خوب است بدانید که ظروف آشپزی که برای طبخ مواد غذایی از آنها استفاده می کنید نیز تاثیر مثبت و منفی بر غذای طبخ شده دارند! این جمله ای که آورده شده است ثابت شده است. فرض کنید می خواهید یک ماهی را سرخ نمایید.

چه از لحاظ چسبندگی ظروف آشپزی چه از لحاظ طعم انتخاب ظروف آشپزی امری بسیار مهم است. حال درباره مسایل فنی صحبت کردن و در رابطه با مسایل سلامتی صحبت کردن این دو مقوله کاملا متفاوت است.  حتما طرز تهیه انواع دلمه و کوفته را نیز مطالعه نمایید.

قبل از ادامه موضوع باید بدانید که در مثال سرخ کردن ماهی شما می توانید برای انتخاب ظروف آشپزی از انواع ظرف ها استفاده نمایید ولی عدم چسبندگی به تابه در هر ظروف آشپزی امکان پذیر است.

ظروف آشپزی مناسب

ظروف آشپزی بسیار متنوع و مختلف می باشد. با پیشرفت دانش و تکنولوژی ظروف بسیار متنوعی برای پخت و پز و طبخ غذا تولید شده است. در نظر داشته باشید که با پیشرفت بشر لوازم آشپزی نیز برای راحتی کار و آسان نمودن بوجود آمده است.

ظروف آشپزی مناسب
ظروف آشپزی مناسب

سوالی که اینجا مطرح می شود این است که آیا ظروف آشپزی همگی مناسب هستند. برای چه کاری؟ مشخصا برای آشپزی.

همانطور که در بالا ذکر کردیم این ظروف از دو جنبه بایستی سنجیده شود. از لحاظ کاربردی و از لحاظ سلامتی.

شاید کار کردن با بعضی از ظروف کار پخت و پز و طبخ غذا را راحت تر کرده باشند ولی واقعا سلامتی نکته کمی نیست که از آن راحت بگذریم. پس از اینرو در اولین قدم می بایست با دو نکته انتخاب ظروف انجام گردند.

حتما بخوانید
آموزش آنلاین آشپزی غذای ایرانی

معیار مناسب در انتخاب ظروف آشپزی

  • سلامتی برای طبخ غذا در آن ظروف
  • استفاده کاربردی و راحتی کار طبخ

همانطور که می دانید انتخاب و بررسی این دو معیار بسیار مهم است. شاید زیاد به این نکته توجه نکرده اید ولی الان وقت بازنگری در انتخاب ظروف است.

ما در اینجا درباره 2 موضوع صحبت خواهیم کرد:

  • بهترین ظروفی که باید برای پخت مواد غذایی استفاده کنیم.
  • ظروفی که باید از آنها اجتناب کنیم.

طرز تهیه نان فطیر اراک اصل محلی ۵ نفره از نان هایی است که می توانید در منزل آن را طبخ نمایید.

بهترین ظروف آشپزی برای پخت و پز

1.چدن

یکی از فلزات بادوام و محکم است که از آن برای پخت غذا استفاده میشود.وقتی غذا را در ظرفی از چدن می پزید، مقداری آهن از ظروف چدنی خارج میشود که این برای ما مفید است.

چدن بهترین ظروف آشپزی برای پخت و پز
چدن بهترین ظروف آشپزی برای پخت و پز

البته اگر با اضافه بار آهن در بدن مبارزه می کنید،از طبخ غذا در چنین ظروفی خودداری کنید.

امروزه ظروف چدنی دارای روکش ایمن برای کاهش شستشو آهن هستند که این روکش باعث می شود ظروف چدنی دوام بیشتری داشته باشند.

2.شیشه(پیرکس)

یکی از ایمن ترین ظروف برای پخت مواد غذایی است.

پیرکس بهترین ظروف آشپزی برای پخت و پز
پیرکس بهترین ظروف آشپزی برای پخت و پز

شیشه یک ماده ی غیرواکنشی است.یعنی نه ذرات مضرر را در غذای در حال پخت آزاد میکند و نه مواد مغذی را از غذا جذب می کند.

فقط تنها محدودیتی که در این ظروف وجود دارد این است که بیشتر برای پخت مایکروویو استفاده میشود

3.ظروف برنجی

برنج برای پخت غذا یک ماده عالی است زیرا غذای تهیه شده در چنین ظروفی تا 90 درصد محتوای تغذیه ای خود را حفظ می کنند. تنها نقطه ضعف یا عیب استفاده از این ظروف برنجی ، تمیز کردن آنهاست زیرا هنگام شستن چنین ظروفی باید مراقبت بیشتری به خرج دهید. همچنین اگر غذا بسیار اسیدی است در چنین ظروفی نپزید.

ظروف برنجی بهترین ظروف آشپزی برای پخت و پز
ظروف برنجی بهترین ظروف آشپزی برای پخت و پز

4.ظروف سفالی

خاک رس به آرامی گرم می شود و بنابراین به حفظ رطوبت و مواد مغذی سالم غذا کمک می کند. بزرگترین عیب مربوط به ظروف  سفالی این است که زمان پخت آن در مقایسه با سایر مواد بیشتر طول می کشد.

ظروف سفالی بهترین ظروف آشپزی برای پخت و پز
ظروف سفالی بهترین ظروف آشپزی برای پخت و پز

همچنین حین خرید دقت کنید که ظروف سفالی بدون لعاب خریداری کنید. زیرا ممکن است مواد شیمیایی مضرر استفاده کرده باشند که ممکن است در طول پخت و پز آزاد شوند.

حتما بخوانید
خواص مصرف پیاز قسمت دوم

5.ظروف برنزی

ظروف برنزی یکی دیگر از ظروف بسیار سالم برای طبخ مواد غذایی است.این ماده تقریبا 97 در صد  محتوای تغذیه ای غذا را دست نخورده نگه میدارد.

ظروف برنزی بهترین ظروف آشپزی برای پخت و پز
ظروف برنزی بهترین ظروف آشپزی برای پخت و پز

بدانید ممکن است قلع و نیکل به این ظروف اضافه شود که در این صورت ممکن است خطرات سلامتی را به همراه داشته باشد.بنابراین دقت کنید از منبع معتبر و شناخته شده ظروف برنزی خریداری کنید.

ظروف آشپزی که باید از آنها اجتناب کنیم!

یک سری از ظروف آشپزی هستند که بایستی حتی الامکان از آنها استفاده نکنید. در این بخش خیلی باید دقت کنید. این ظروف آشپزی دارای مزایا و معایبی هستند که دانستن آنها باعث خواهد شد بهترین ظروف آشپزی را انتخاب نمایید.

1.ظروف سرامیکی

ظروف سرامیکی یکی دیگر از انواع ظروف آشپزی می باشد. ظروف سرامیکی برای سرخ کردن غذا یک گزینه ی عالی است اما اکثر ظروف آشپزی با روکش سرامیک دارای پوشش بسیار نازک هستند و در زیر آن ممکن است روکش آلومینیومی وجود داشته باشد که ممکن است خطرات جدی برای سلامتی پخت غذا داشته باشد.

اگر مجبور هستید از ظروف سرامیکی را به عنوان ظروف آشپزی استفاده کنید ، مطمئن شوید که آن را با روکش سرامیکی سنگین پوشانده اند و همچنین از فروشگاه یا مارک مشهور خریداری کنید.

2.ظروف آلومینیومی

ثابت شده است که آلومینیوم یک فلز تیروتوکسیک (thyrotoxic) است که اگر غذا در آن پخته شود، می تواند به راحتی در غذا حل شود و بعدها باعث اختلالات کبدی ، یبوست و… شود.

شاید اطلاعات علمی آشپزی و نکات و دانستنی های آشپزی برایتان جالب بوده باشد.

3.ظروف گرانیتی

از دیگر ظروف آشپزی ظروف گرانیتی است. ظروف گرانیتی با ماده ای مضر بنام تترا فلورواتیلن پوشانده شده اند که می توانند موجب بیماری های جدی شوند.

درواقع چنین ظروفی دقیقا از گرانیت ساخته نشده اند و فقط شبیه آن هستند.

خواص حبوبات بهمراه 10 نکته حساس دارای مطالب بسیار خواندنی برایتان است.

4.ظروف نچسب

از دیگر ظروف آشپزی ظروف نچسب است. این نوع ظروف با تفلون یا تترافلورو اتیلن پوشانده شده اند که حاوی موادی مانند کادمیوم و جیوه است که می تواند تهدیدی برای سلامتی مانند انواع مختلف سرطان ، بیماری های قلبی و…باشند.  به تدریج این عناصر در بدن ذخیره می شوند و باعث اختلالات روانی و عصبی می شوند.

ظروف نچسب ظروف آشپزی که باید از آنها اجتناب کنیم!
ظروف نچسب ظروف آشپزی که باید از آنها اجتناب کنیم!

نگارش و ترجمه : دپارتمان 1TouchFood

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *